Revanš protiv Sloge
29

Musemić: Uprkos rezultatu prve utakmice želimo odigrati ozbiljno do zadnje minute

Piše: D. B.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
U prostorijama FK Sarajevo danas je održana konferencija za medije, a povod je bila druga utakmica polufinala Kupa BiH koju Bordo ekipa igra u srijedu protiv Sloge iz Gornjeg Crnjelova na stadionu Asim Ferhatović Hase.

Sarajevo je kao gost u prvom meču savladalo Slogu rezultatom 4:1 pa na svom terenu samo treba potvrditi plasman u finale.

"O ovoj utakmici razmišljam kao o polufinalu Kupa BiH, a to je nešto veliko, bez obzira na rezultat iz prve utakmice. Svi igrači koji dobiju šansu će morati biti maksimalno profesionalni i ozbiljni, jer želimo napraviti što bolji rezultat. Imamo određenih problema kad je u pitanju igrački kadar, a i naši juniori igraju protiv Zrinjskog, tako da ćemo vidjeti s trenerom Dženanom Ušćuplićem na koga možemo računati. Znat ćemo to danas. Šabanović je povrijeđen, Rahmanović ima tri kartona, Cruz i Crnički još nisu registrovani, ali rezultat nam daje za pravo da se nadamo da smo to završili, ali želimo pobijediti i odigrati dobru utakmicu od prve do zadnje minute", izjavio je Musemić.

Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba

Osvrnuo se i na naredni meč u Premijer ligi BiH protiv Širokog Brijega.

"Svaki protivnik je težak na svoj način. Morat ćemo rotirati igrače jer neće biti Rahmanovića i Stanojevića, tako da će neki dobiti šansu da se nametnu", rekao je šef struke FK Sarajevo.

Dodai je da mu se ne sviđa euforija u svlačionici nakon pobjede protiv Željezničara u gradskom derbiju, ali da nikada nije vidio sretnije navijače Sarajeva kao nakon te pobjede.

"Ne volim euforiju, još uvijek su 24 boda u igri. Ne smijemo previsoko letjeti dok se i teoretski ne obezbijedimo. S druge strane drago mi je zbog naših navijača što smo pobijedili Željezničar, nikada ih nisam vidio onako sretne", istakao je Musemić.

Haris Handžić (Foto: I. Š./Klix.ba)
Haris Handžić (Foto: I. Š./Klix.ba)

Potom se novinarima obratio napadač Haris Handžić.

"Moramo biti maksimalno oprezni i ponoviti igru iz prve utakmice. Nadamo se dobrom rezultatu i plasmanu u finale Kupa BiH", jasan je bio Handžić.

Utakmica se igra u srijedu od 18:00 sati na stadionu Asim Ferhatović Hase.