Okupljanje u Zenici
51

Musa optimističan pred Gruziju i Luksemburg, Kovačević sretan što je konačno među Zmajevima

E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
U Trening centru Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine danas su nastavljene medijske aktivnosti nogometne reprezentacije BiH, a novinarima su se obratili pomoćni trener Slaven Musa i debitant Vladan Kovačević.

Pomoćni trener Slaven Musa je kazao da se ekipi pridružio i Anel Ahmedhodžić te da se očekuje i dolazak Siniše Saničanina.

"Ahmedhodžić će večeras vjerovatno raditi po posebnom programu, odnosno radit će regeneraciju. Svi ostali igrači su u trenažnom procesu i sve ide kako smo planirali. Svi igrači će dobiti priliku za igru. Nadam se da će pripreme proći bez povreda, da će svi biti spremni i da će na najbolji način iskoristiti minutažu koju će dobiti u predstojećim susretima", kazao je Musa.

Debitant Vladan Kovačević je u obraćanju medijima izjavio da je sretan što je dobio priliku da igra za reprezentaciju nakon što je vrijedno radio i trenirao.

"Jučer smo odradili lakši trening jer smo svi imali teške utakmice za vikend. Jako sam sretan zbog poziva. Sad je na meni da se dalje dokazujem, da iskoristim ovo okupljanje da se što bolje predstavim i pomognem ovoj reprezentaciji koliko budem mogao. Pred nama su prijateljske utakmice, ali mi idemo na pobjede u oba susreta. Vjerujem da ćemo se dobro spremiti i odigrati najkvalitetnije što možemo", istakao je Kovačević.

Utakmica na Bilinom polju protiv Gruzije igra se u petak (25. mart) s početkom u 20:45 sati. Navijači ulaznice za obje utakmice mogu kupiti od sutra (srijeda, 23. mart) i to putem poslovnica ovlaštene partnerske agencije "Centrotours". Cijene ulaznica su 20 KM (tribina zapad), 15 KM (istok), 10 KM (jug i sjever).