Važan meč za Plave
17

Mulaosmanović: Nemamo kalkukacija, protiv Širokog Brijega idemo na pobjedu

Piše: K. H.
Foto: M. O./Klix.ba
Foto: M. O./Klix.ba
Privremeni trener Željezničara Adin Mulaosmanović kazao je da će Plavi uraditi sve da u nedjelju u posljednjem kolu jesenjeg dijela Premijer lige BiH dođu do pobjede protiv Širokog Brijega.

Mulaosmanović je rekao da su igrači Željezničara dobro trenirali u prethodnih sedam dana i da bez kalkulacija ulaze u meč protiv Širokog Brijega.

"Iza nas je jedna turbulentna sedmica, imamo četiri vezana poraza, ali moram reći da su igrači odlično trenirali i zajedno s nama odradili proteklu sedmicu. Oni su bili maksimalno skoncentrisani, obavili smo s njima pojedinačne razgovore i igrači su svjesni situacije u kojoj se nalazimo. Što se tiče ove utakmice, ulazimo bez ikakvih kalkukacija, Željo na Grbavici uvijek igra na pobjedu i tako će biti i u nedjelju", kazao je Mulaosmanović.

Foto: M. O./Klix.ba
Foto: M. O./Klix.ba

Medijima se obratio i Mladen Veselinović koji je također rekao da će on i njegovi saigrači uraditi sve da osvoje tri boda.

"Očekuje nas jedna veoma teška utakmica, mada je na Grbavici izgleda svaka teška utakmica za nas. Prosuli smo puno bodova na našem terenu i nadam se da se u narednom periodu to neće dešavati. Igramo na našem terenu, igrači će dati sve od sebe i nadam se pobjedi", rekao je Veselinović.

Foto: M. O./Klix.ba
Foto: M. O./Klix.ba

Mulaosmanović je nakon toga potvrdio da u timu Željezničara neće biti previše promjena i da će startna postava biti slična kao u prethodnim utakmicama, dok je Veselinović rekao kako se nada da će on i njegovi saigrači pobjedom završiti prvu polusezonu.

Susret između Željezničara i Širokog Brijega igra se u nedjelju od 13:00 sati.