Nogomet
55

Mulalić pred duel u Tuzli: Idemo hrabro, jako i pametno da odigramo, pa šta Bog da

Piše: E. B.
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Željezničar u srijedu igra uzvratni susret polufinala Kupa Bosne i Hercegovine na Tušnju protiv Slobode.

Šef stručnog štaba Plavih Edis Mulalić smatra kako njegova ekipa može stići zaostatak iz prve utakmice (1:2).

"Ne vidim razlog zašto ne možemo stići zaostatak iz prve utakmice? Idemo hrabro, jako i pametno tamo da odigramo, pa šta Bog da.

Vidjeli ste šta se dešavalo za vikend sa Slobodom i sa nama tri dana ranije. Nijedna ekipa u BiH nije toliko mentalno i fizički jaka da ovaj jaki tempo izdrži, pogotovo ekipe koje igraju na dva fronta. Vidjeli smo za vikend da je izvodljivo dobiti na Tušnju. Mi se nemamo čega bojati. Treba nam puno pameti, puno srca i puno m***", poručuje Mulalić.

Zdravstveni bilten

Zdravstveni bilten je povoljan, što može radovati šefa struke ekipe s Grbavice.

"Vraćaju nam se Blagojević i Memija, dok Stanić nema pravo igrati. Ostali su svi zdravi, osim Djermanovića i Tiaga koji trenutno zbog oporavka mogu igrati maksimalno 30 minuta", kaže Mulalić.

Sloboda je iznenadila Željezničar na Grbavici i povela već u drugoj minuti. Mulalić smatra kako i njegova ekipa može iznenaditi na Tušnju i uzvratiti istom mjerom.

"Normalno da možemo. Oni na Grbavici nisu znali šta ih je snašlo, pa su poveli odmah. Iz dvije naše nepažnje, dva naša 'spavanja' zabiju nam dva gola kao da smo pioniri i volio bih da nam se to 'vrati' tamo. Onakva dva gola niko nikad nije primio", smatra Mulalić, koji je ekipu taktički dobro spremio.

"Imamo dvije varijante. Ako jedna ne prođe u toku utakmice ćemo je zamijeniti drugom", izjavio je Mulalić i dodao:

"Pratili smo Slobodu protiv Širokog. Ovo će nam biti treća utakmica ove sezone. Oni su jednom nas dobili, mi smo njih jednom i sada igramo 'majstoricu' pa ćemo vidjeti šta će biti".

Na Tušanj iz Lukavca

Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba

Fudbaleri Željezničara su danas otputovali u Mramor, gdje će odraditi posljednji trening pred utakmicu, a ekipa će utakmicu dočekati u hotelu Senad od Bosne u Lukavcu.

Susret Sloboda - Željezničar igra se u Tuzli na Tušnju s početkom u 19:30 sati, a pravdu će na ovom meču dijeliti naš ponajbolji sudija Ognjen Valjić.