Nogomet
71

Mulalić: Pobjeda je zaslužena, nikom se nećemo izvinjavati

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Trener Željezničara Edis Mulalić bio je zadovoljan igrom i zalaganjem svojih igrača u pobjedi protiv ekipe Mladosti iz Doboj Kaknja.

Željezničar je na stadionu ''Grbavica'' slavio s 2:1, a Mulalić naglašava da je rezultat mogao biti i drugačiji.

"Teško je bilo igrati nakon utakmice protiv Borca koja nas je iscrpila. Moglo je da bude neriješeno, ali i pobjeda od 5:2 u našu korist. Mislim da je pobjeda zaslužena a mi se nikada nećemo izvinjavati nekome kada pobijedimo", izjavio je Mulalić nakon utakmice.

Šef struke Željezničara je dodao da se ekipa ne smije opuštati jer je očekuje revanš četvrtfinala Kupa BiH protiv Borca, a Željezničar ove godine najveće ambicije ima upravo u tom takmičenju.

"Imamo nekoliko povrijeđenih igrača, falio nam je Blagojević u kreiranju napada, ali moramo pobijediti jer želimo osvojiti Kup ove godine. Umorni smo, ali kalkulacija neće biti", zaključio je Mulalić.

Trener Mladosti Ibro Rahimić čestitao je ''Želji'' na pobjedi, ali je naglasio da je ''sramota šta sudije rade'' ekipi Mladosti.

"Čestitam Željezničaru na pobjedi na ovako teškom terenu, ali suđenje je bilo katastrofalno. Ovo nije prvi put da se nekoj ekipi ovo dešava, bilo je spornih odluka i mislim da je vrijeme da se tome stane u kraj", izjavio je Rahimić i dodao da ne vjeruje da će Mladost opstati u ligi ako se odnos sudija prema tom klubu ne promjeni.