Nastavak podrške
24

Mujezinović, Štetić i Šegedin potpisali ugovor o stipendiranju za Olimpijske igre

K. H.
Podrška Olimpijskog komiteta BiH vrhunskim sportistima Bosne i Hercegovine koji su potencijalni kandidati za OI Tokyo 2020 je jedan od prioritetnih aktivnosti OK BiH, a tim povodom tri vrhunska bh. sportaša uključeni su u projekat stipendiranja za Olimpijske igre u Tokiju 2020.

Olimpijski komitet BiH putem fonda Olimpijske solidarnosti sprovodi ovaj projekat u svakom četverogodišnjem Olimpijskom ciklusu kako za ljetno tako i za zimsko izdanje Olimpijskih igara.

U projekat stipendiranja za OI Tokyo 2020, uvršteno je troje novih sportista, dva iz taekwondo-a - Dinko Šegedin i Marija Štetić, koji su visoko rangirani na svjetskim ranglistama, te atletičar - Abedin Mujezinović.

Bitno je napomenuti da su upravo ovi sportisti najozbiljniji kandidati za ostvarenje Olimpijske norme i učešće na OI Tokyo 2020.

Pomenuti sportisti će uživati stipendije od septembra tekuće godine do završetka Olimpijskih igara Tokyo 2020, koje su pomjerene za narednu 2021.godinu. Trenutno Olimpijski komitet BiH za ljetne OI Tokyo i ZOI Pyongyang stipendira ukupno 25 vrhunskih BiH sportista.