Slijede dva teška gostovanja
0

Muamer Svraka: Naš cilj je poznat, želimo duplu krunu

Piše: Edin Isanović
Muamer Svraka (Foto: FKZeljeznicar.com)
Muamer Svraka (Foto: FKZeljeznicar.com)
Muamer Svraka je jedan od najvažnijih igrača FK Željezničar. Pogotkom protiv Širokog Brijega je Plavima omogućio pobjedu u 16. kolu Premijer lige BiH. Tim sa Grbavice ima sjajnu seriju od 12 uzastopnih pobjeda.

Svraka naglašava da će i u okršaju sa Zrinjskim, u narednom kolu bh. prvenstva, dati sve od sebe za novo slavlje.

"Idemo u Mostar s namjerom da nastavimo niz. Svjesni smo da neće biti lako, ali smo svjesni i naše snage", ističe veznjak Željezničara, napominjući da u srijedu igraju uzvratnu utakmicu polufinala Kupa BiH.

"Mislim da imamo povoljan rezultat. Pobjeda od 1:0 daje nam za pravo da se nadamo da možemo proći dalje. Borac će vjerovatno krenuti ofanzivno, a tu vidim našu šansu".

Na pitanje koga bi u finalu volio vidjeti za suparnika, ukoliko Željezničar izbori plasman, odgovorio je da mu je svejedno.

"Nije nam važno da li će to biti Velež ili Široki Brijeg. Mi gledamo samo sebe i idemo od utakmice do utakmice. Putujemo u grad na Vrbasu da izborimo finale, a onda ćemo razmišljati o narednom rivalu. Mi smo postavili cilj prije početka sezone - želimo duplu krunu i na dobrom smo putu da to i ostvarimo", zaključio je Svraka.