Arsene Wenger
0

"Možemo prestići Chelsea, možda i Liverpool"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Menadžer londonskog Arsenala, Arsene Wenger, uvjeren je da njegova ekipa kraj Premierlige može dočekati na trećem mjestu i tako osigurati direktan nastup u Ligi prvaka sljedeće sezone.

Do kraja engleskog nogometnog prvenstva preostalo je još sedam kola i Wenger shvaća da se njegova momčad više ne može umiješati u borbu za naslov prvaka. Vodeći Manchester United sakupio je 68 bodova, a ima i utakmicu manje od glavnih konkurenata za trijumf.

Usporedbe radi, Arsenal se nalazi četvrtom mjestu s deset bodova manje. No, 59-godišnji francuski stručnjak vjeruje da njegov sastav ima dovoljno kvalitete da prestigne trećeplasirani Chelsea (64 boda), a ne odustaje niti od borbe za drugu poziciju koju drži Liverpool s 67 osvojenih bodova.

Svoj optimizam temelji na dobrim igrama Arsenala i činjenici da njegov tim do kraja prvenstva mora odigrati susrete sa spomenutim sastavima koji su boljepozicirani na ljestvici od njih.

  • Time ćemo imati iznimno velik utjecaj na rasplet prvenstva. Primarno nam je udaljiti se od Aston Ville (petoplasirana ekipa s 52 boda), a potom primaknuti se Chelseaju i Liverpoolu. Treće mjesto donosi nam nastup u Ligi prvaka sljedeće sezone, četvrto kvalifikacije i možebitnog jakog protivnika. Zato je naš cilj jasan, želimo direktno u Ligu prvaka - ustvrdio je Wenger, čija momčad u Premierligi nije izgubila već 17 utakmica u nizu.