Arjen Robben
0

"Može ovo biti najgore finale, samo da slavimo"

Totalsport
Arjen Robben (Foto: AP)
Arjen Robben (Foto: AP)
Holandska reprezentacija je rezultatski sa stilom došla u finale Svjetskog prvenstva na jugu Afrike. Nogometaši popularnog "oranja" su dobili šest utakmica u isto toliko nastupa.

U svakom od tih ogleda Holandija je do uspjeha dolazila posredstvom prvenstveno Wesleyja Sneijdera, a potom i Arjena Robbena. Isto tako, mnogi će reći da u ni jednom ogledu nisu impresionirali, ali će, kako god, igrati za svjetsku krunu u nedjelju sa Španijom.

"Ako mene pitate može ovo biti najgore finale na svjetskim prvenstvima, ali samo neka mi osvojimo krunu. Sve prihvatam samo da dođemo do cilja. Kako kaže naš selektor, mi imamo misiju, a ta misija podrazumijeva još jednu pobjedu", reći će Arjen Robben koji je dosad postigao dva pogotka na ovom Mundijalu.

Podsjetimo da se Robben neposredno prije početka prvenstva povrijedio u prijateljskom ogledu protiv Mađarske. U pitanju je bila povreda tetive lijevog koljena i pod velikim upitnikom je bio njegov nastup na Mundijalu.

"To je nevjerovatno. Da mi je neko tada, dok sam se borio uopće za nastup, rekao da ću za tridesetak dana igrati finale rekao bih mu da je potpuno lud", kaže igrač Bayerna.