Nogomet
0

Može li zahuktali Atletico preskočiti i Chelsea za finale Lige prvaka?

Piše: N. J.
Foto: Arhiv/AFP
Foto: Arhiv/AFP
Večeras je na rasporedu prva polufinalna utakmica nogometne Lige prvaka u kojoj se sastaju madridski Atletico i Chelsea.

Madriđani su u sjajnoj formi ove sezone, te drže lidersku poziciju u španskom prvenstvu, gdje su na pragu velikog uspjeha, budući da četiri kola prije kraja imaju prednost od četiri, odnosno šest bodova od velikih Barcelone i Reala, s tim da Real ima utakmicu manje.

Nakon što su prošli grupnu fazu u Ligi prvaka ove sezone, izabranici Diega Simeonea su u osmini finala eliminisali Milan (ukupnim rezultatom 5:1), a potom u četvrtfinalu i moćnu Barcelonu (2:1).

Sada, u punom zamahu, na svome stadionu dočekuju Chelsea, kojeg sa klupe predvodi iskusni Jose Mourinho. Nema sumnje u to da će nogometaši Atletica učiniti sve da na svome terenu ostvare što bolji rezultat za revanš u Londonu, gdje će pokušati izboriti finale Lige prvaka.

Što se tiče Chelseaja, oni su u posljednjem kolu engleskog prvenstva pretrpjeli šokantan poraz na svome terenu od Sunderlanda 1:2. Ovaj poraz umnogome ih je udaljio od titule prvaka Engleske ove sezone, budući da sada, tri kola prije kraja, Liverpool na prvom mjestu ima pet bodova više od njih.

Mourinhov sastav je na putu do polufinala nakon grupne faze eliminisao Galatasaray (3:1) i PSG (3:3, ali je Chelsea prošao dalje zbog gola više u gostima).

Sada u polufinalu imaju dosta težak zadatak jer protiv sebe imaju tim koji je na vrhuncu forme. Ono što je sigurno jeste da ćemo u Madridu gledati dobru utakmicu.