Nogomet
0

VIDEO / Mourinho predstavljen kao novi trener Real Madrida

Totalsport
Jose Mourinho (Foto: Reuters)
Jose Mourinho (Foto: Reuters)
U ranim poslijepodnevnim satima pred kamere i mikrofone stupio je novi trener madridskog Reala, Portugalac Jose Mourinho.

Nešto više od sedam dana nakon što je milanskom Interu priskrbio treću krunu u sezoni, dodavši naslovu iz Serije A i Talijanskoga kup ukupnu pobjedu u Ligi prvaka, Mourinho je stigao u Real dogovorivši sa "kraljevima" četverogodišnju saradnju. Pritom će za svoju stručnost prihodovati deset miliona eura godišnje naknade, javljaju španski mediji.

Nakon sastanka s čelnim ljudima kluba, Florentinom Perezom, Jorgeom Valdanom i Miguelom Pardezom, te nekolicinom članova upravnog odbora, stavio je Mourinho autogram na ugovor, a potom i kratko porazgovarao s počasnim predsjednikom kluba, legendarnim Alfredom di Stefanom.

Nekoliko poklona, poput hemijske olovke, replike stadiona Santiago Bernabeu, zlatnog sata i majice s brojem 1 i njegovim imenom na leđima, simbolični su znaci pažnje koje je klub dao čovjeku od kojeg se očekuje da prekine dvogodišnju Barceloninu dominaciju u Primeri, te Realu vrati sjaj u Ligi prvaka.

"Pozdravljam vas i na početku se izvinjavam zbog lošeg kastiljskog izgovora, jer mi je ispario iz glave zbog učenja i govorenja talijanskog jezika. No, za mjesec dana i toga ću se sjetiti", rekao je Mourinho.

"Nisam siguran jesam li rođen da bih vodio Real, ali da sam rođen kako bih bio trener, u to sam siguran. Sviđaju mi se teški izazovi. Divna je stvar ne igrati za Real Madrid ili ga trenirati, već s tim klubom slavne historije, a čast mi je što sam došao ovdje, osvajati naslove. I to će biti moj cilj", kazao je trener za čije je dovođenje "kraljevski klub" platio Interu 16 miliona eura za raskid njihove saradnje, tvrde svjetske agencije.

Mourinho je ukupno jedanaesti trener Reala od 2003. godine.