Nogomet
0

Mourinho potvrdio odlazak u Real

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Nakon što je osvojio naslov evropskog prvaka s Interom, postavši tek treći nogometni trener u historiji kojem je to uspjelo s dva različita kluba, Jose Mourinho najavio je da nedvosmisleno odlazi u Real Madrid.

Na konferenciji za novinare nakon finala Mourinho je izjavio: "Ja sam trener Intera, a ne Real Madrida, i trenutno sam vrlo ponosan što sam trener Intera. Ako postanem trener Reala, to će biti iz razloga što Real želi isto što i ja. Jako sam sretan u Interu, no ne i u italijanskom nogometu. Ne volim sve te komentare predsjednika, trenera i medija. Ali uvijek sam volio ovaj klub. Dao sam mu sve i osjećam se slobodno odlučiti sam o svojoj sudbini".

U izjavama za neke italijanske televizijske stanice bio je puno jasniji: "Veća je vjerovatnoća da ću otići, nego ostati. Sljedeće sezone mogao bih biti na protivničkoj klupi", rekao je Mourinho.

Najeksplicitniji je ipak bio u odgovoru na pitanje novinara sa Sat.1, kojem je na upit odlazi li u Real Madrid kratko i jasno rekao: "Da".

Ako se ne predomisli, Mourinho nije mogao izabrati bolji trenutak za odlazak, napustiti Inter s trostrukom krunom u džepu siguran je put u galeriju legendi milanskog kluba. Do Mourinha su evropski naslov s dva različita kluba osvajali samo Ottmar Hitzfeld (Borusia Dortmund 1997. i Bayern 2001.) i Ernst Happel (Feyenoord 1970. i HSV 1983.).