Nogomet
10

Mourinho: Neymarova povreda neće zaustaviti Brazil

Totalsport
Foto: EPA
Foto: EPA
Usprkos povredi Neymara i izostanku suspendiranog Thiaga Silve u polufinalu, brazilska nogometna reprezentacija može do naslova na Svjetskom prvenstvu, smatra Jose Mourinho.

Chelseajev menadžer analizira Svjetsko prvenstvo za Yahoo Sports, a eto kako je prokomentirao Neymarovu ozljedu koja će ga udaljiti do kraja turnira.

"Brazil ga treba (Neymara) jer je on individualac koji može dobiti situacije jedan na jedan, te nebalansirane situacije i zabiti gol. Također je fantastičan u prekidima. Ali rekao bih da je u ovom trenutku Thiago Silva važniji za ekipu nego Neymar. Njegov je izostanak važan jer je brazilska igra bazirana na defenzivnoj strukturi u kojoj Thiago Silva daje veliku stabilnost momčadi", kaže Mourinho.

U konačnici portugalski strateg vidi Brazilce kao prvake.

"Mislim da je Brazil borbena ekipa. Svaki igrač daje apsolutno sve i to je nešto što poštujem. Ali realnost je da ne igraju kvalitetan nogomet, ne koriste kvalitetu tolikih dobrih igrača, ali mislim da znaju što rade. Imaju to jasno zacrtano u glavama. U drugom poluvremnenu (protiv Kolumbije) moglo se jasno vidjeti kako Brazil ne pokušava igrati, zadržati loptu, nego su se svi branili i svi su uložili veliki napor. Mislim da ćemo na kraju priče vidjeti Brazil kao prvake poštujući činjenicu da pokazuju da su ekipa i da daju sve da osvoje prvenstvo. Daju sve za svoju zemlju i niko ne može kritizirati njihovu filozofiju."