Nogomet
0

Mourinho: Nedostaje nam još jedan napadač

Totalsport
Jose Mourinho (Foto: AP)
Jose Mourinho (Foto: AP)
Trener nogometaša Real Madrida Jose Mourinho priznao je da njegovoj ekipi nedostaje još jedan kvalitetan napadač

"Kraljevski klub" je tokom ljeta već doveo braniče Fabija Coentraa i Raphaela Varanea, veznjake Nurija Sahina i Hamita Altintopa, te napadača Josea Callejona, ali Mourinho očekuje još jedno pojačanje. Portugalski stručnjak nije govorio o imenima, ali u španskim se medijima već dulje vrijeme spominje kako je Real zainteresovan za napadača gradskog rivala Atletica Sergija Agüera i(li) Brazilca Neymara, trenutno člana Santosa.

"Odlučili smo se pojačati i izbalansirati tim, ali istovremeno ga i graditi za budućnost. Doveli smo igrače koje smo smatrali važnim za kompletiranje ekipe koja je već bila vrlo jaka. Prema mom mišljenju, ali i drugih u klubu, nedostaje nam još jedan čovjek, još jedan napadač", poručio je Mourinho u izjavi za službenu klupsku web-stranicu.

"Imamo ekipu koja se mora razvijati i koja bi u određenim trenucima mogla pokazivati slabosti na emocionalnom i iskustvenom nivou. Oduševljen sam što mogu raditi s tim igračima jer su iznimno motivisani i žele učiti i pobjeđivati."

Real je u utorak došao u Los Angeles, na prvu stanicu svoje predsezonske turneje. U nedjelju će odigrati prijateljsku utakmicu protiv LA Galaxyja.