Leonardo
0

"Mourinho mi je puno pomogao"

Totalsport
Leonardo (Foto: AP)
Leonardo (Foto: AP)
Brazilac Leonardo, novi trener nogometaša Intera, kaže da mu je bivši trener tog kluba Jose Mourinho pružio veliku pomoć prilikom preuzimanja nove dužnosti.

Mourinho je prošle sezone vodio Inter do trostruke krune (Liga prvaka, prvenstvo, kup), a nakon toga je otišao u madridski Real. Vođenje Intera preuzeo je Rafael Benitez, kojem se vodstvo kluba zahvalilo nakon samo šest mjeseci saradnje, te je umjesto njega postavilo Leonarda, bivšeg igrača i trenera Interovog najvećeg rivala, AC Milana.

"Pričao sam puno s Mourinhom, mi smo prijatelji. On je sada Realov trener, ali je bio vrlo otvoren prema meni. Diskutirali smo o mnogim stvarima. Uvijek smo bili bliski i on mi je puno pomogao u prilagodbi na Inter", izjavio je Leonardo.

Brazilski strateg debitovao je u svom novom klubu u četvrtak domaćom pobjedom protiv Napolija 3-1, a u nedjelju će njegova ekipa gostovati kod Catanije u 19. kolu Serije A.

"Zanima me samo pobjeda. Nikada nisam dolazio na igralište, bilo kao igrač ili trener, a da sam prihvaćao bilo koji drugi rezultat osim pobjede. Ekipa kao što je Inter nema pravo drugačije razmišljati", zaključio je Leonardo.