Nogomet
12

Mourinho: Bilo je kako smo planirali, nismo željeli držati loptu; Klopp: Nisam sretan

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Trener Manchester Uniteda Jose Mourinho zadovoljan je osvojenim bodom u meču protiv Liverpoola (0:0) u gostima na Anfieldu u okviru 8. kola Premiershipa, dok njegov rival Jurgen Klopp nije djelovao sretno zbog konačnog ishoda.

Dvije najbolje šanse na utakmici imao je Liverpool preko Emrea Cana i Philipea Coutinha, čije je udarce odbranio odlični golman Uniteda David de Gea. Mourinho je igrao svoju igru - čuvao je svoj gol. I uspio je u tome. Kloppov tim se nije razigrao kako to umije.

"Bila je teška utakmica i za nas i za njih. Ali, njima je bilo teže. Kontrolirali smo meč u dužim periodima. Totalno smo kontrolirali prvo poluvrijeme. David je imao dvije sjajne odbrane u drugom dijelu, ali one su izolovane iz konteksta. Nismo održavali kontrolu samo s taktičke strane, nego i emocionalno. Mogli smo utjecati na atmosferu na stadionu. Publika je pokazivala razočarenje jer su mislili da čekaju lagan meč, a nije bilo tako. Utakmica je bila onakva kakvu smo planirali. Nismo željeli kontrolirati igru tako što čuvamo loptu sve vrijeme. Znali smo da će praviti presing u našoj prvoj fazi u pasovima između Baillyja i Smallinga za Fellainija i Herreru. Znali smo šta će raditi sa centralnim veznim koje imaju. Oni nisu posljednje svjetsko čudo kako ih vi nazivate, ali su vrlo dobar tim", rekao je Mourinho dodavši da je Ibrahimović imao dobru šansu i da se nadao da će pogoditi, jer ovo je "meč u kojem postigneš gol za 1:0 i to je kraj".

Klopp nije sretan zbog boda i smatra da njegov tim nije bio na zadovoljavajućem nivou te da je to razlog zašto nije uzeo puni plijen.

"Imam pomiješane emocije. Nisam sretan zbog utakmice. Bila je užurbana. Presing ovdje, presing tamo... Ne mislim da smo igrali dobro koliko smo mogli. To je naša greška i ničija druga. Počeli smo dobro, ali sa njihovom odbranom čovjek na čovjeka nismo bili više hrabri. Nismo čekali pravi pas. Kreirali smo situacije jedan na jedan, ali bili su fizički snažni. To je vjerovatno segment u kojem su bolji od nas, ali oni nisu kreirali puno šansi. De Gea je imao dvije-tri sjajne odbrane, ali naša predstava nije bila kakva je trebala biti. Jedino zbog čega sam sretan je to što nismo primili gol", rekao je Klopp.