Obilazio grad i svratio na ćevape
0

Moris Fikić: Spreman sam zaigrati za FK Sarajevo

Klix.ba
Moris Fikić
Moris Fikić
Mladi talentovani Moris Fikić trenutno boravi u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Poslijepodne će trenirati sa 1. ekipom, a svoje slobodno vrijeme do treninga je iskoristio za obilazak prostorija kluba FK Sarajevo.

"Grad je stvarno lijep. Odmah sam probao ćevape i jako su mi se svidjeli. Također, šetnjom kroz grad sam se uvjerio da su Bosanke najljepše. Što se tiče FK Sarajevo, bit ću iskren, jako malo znam i nisam dovoljno upućen. Skaut kluba, Ermin Avdić, mi je za sada fantastično prezentirao klub. Ono što sam shvatio gledajući snimak utakmice protiv Levskog jeste da su navijači odlični. Mislim da je klub dobro struktuiran i nadam se da će imati pozitivan razvoj korak po korak", rekao je fudbaler.

Fikić je prošao omladinski pogon FC Union Berlin. Sa 18 godina je prešao na sjever Njemačke i priključio se FC Hansa Rostock. Sve vrijeme je trenirao sa prvom ekipom Rostocka i juniorski je prvak Njemačke sa U-19 ekipom njemačkog trećeligaša. Inače, omladinski pogon Hanse Rostock važi za jedan od najboljih u Njemačkoj. Mnoga imena su prošla kroz tu Omladinsku školu kao što su Tonni Kroos, Steffan Beinlich, Bernd Snaider i drugi.

"Još od kadeta se u Njemačkoj trenira po dva puta na dan. Uslovi su zaista fanstatični, liga je odlična i omladinske kategorije u Njemačkoj su vrlo profesionalne. To se najbolje vidi kroz reprezentativne selekcije. Mnogo puta sam igrao protiv Muhameda Bešića i Songa iz Hamburga", kaže Moris.

Kroz fudbalsku obuku Fikić je prošao nekoliko pozicija. Kako je nam je otkrio najbolje se osjeća na krilnim pozicijama.

"Igram lijevo i desno krilo. Moja osnovna karakteristika je brzina. Mislim da imam relativno dobar udarac. I naravno, mislim da sam spreman zaigrati u FK Sarajevo", poručio je i zahvalio se rukovodstvu FK Sarajevo na ukazanoj prilici.

"Nadam se da će me trener i saigrači korektno prihvatiti. Siguran sam da ću pokazati šta znam kako bih dobio ugovor u Sarajevu. Želim da pomognem klubu", riječi su ovog mladog igrača.