Čvrst stav
46

Moratti ne želi Džeku u Interu: Icardi je bolji od njega i Lukakua

N. K.
Massimo Moratti (Foto: EPA-EFE)
Massimo Moratti (Foto: EPA-EFE)
Bivši Interov predsjednik Massimo Moratti je "istinski znatiželjan vidjeti ekipu Antonija Contea", ali ističe i kako je Mauro Icardi bolji napadač od Edina Džeke ili Romela Lukakua.

Čovjek koji je bio na čelu kluba 2010. godine prilikom osvajanja trostruke krune dao je svoje mišljenje o trenutnoj situaciji s novim trenerom Conteom.

"Iskreno me zanima Conteov Inter. Mislim da njegov kvalitet znači da on ovdje može postići velike stvari. Činjenica da je bio u Juventusu je irelevantna, on je profesionalac koji je vodio mnoge ekipe, uključujući i reprezentaciju Italije. Naravno, ovo je veliki test, jer nije lako biti trener Intera", rekao je Moratti novinarima tokom jednog sponzorskog događaja.

Smatra kako Interu nije potreban novi napadač te daje prednost Icardiju u odnosu na Rominog Džeku i Unitedovog napadača Lukakua.

"Džeko i Lukaku su veoma dobri napadači. Jedan je veoma talentovan, drugi ima odlične fizičke predispozicije, ali ja i dalje tvrdim da je Icardi bolji od obojice. Pitanje Icardija je složenije i delikatnije od onoga s čime sam se morao nositi tokom svog mandata. Ne zanima me njegovo ponašanje na društvenim mrežama, jer sam uvijek sudio o igračima po njihovom ponašanju na treningu i na terenu. Ako bi otišao u Juventus, Stara dama bi imala odličan tim. Juve počinje sezonu kao favorit, ispred Napolija i Intera, ali Nerazzurri sustvorili nevjerovatnu odbranu: Samir Handanović, Milan Skriniar, Stefan de Vrij i Diego Godin su dobri i za Lige prvaka, također. Godin je lider i Inter sad ima najjaču odbranu u Seriji A", rekao je Moratta.