Nogomet
17

Morata odlučio: Želim se vratiti u Real Madrid

Klix.ba
Alvaro Morata (Foto: EPA)
Alvaro Morata (Foto: EPA)
Španski nogometaš Alvaro Morata je za ugledni AS izjavio da priželjkuje povratak u Real Madrid, odakle je stigao u Juventus.

Morata je u centru spekulacija kada je riječ o narednom prelaznom roku. Juventus čini sve kako bi ga zadržao, dok Real Madrid razmišlja o aktiviranju klauzule o otkupu koja iznosi 30 miliona eura.

Morata je imao uspješnu epizodu u Juventusu.

"Moje iskustvo u Juventusu je sjajno, osvojio sam sve što se moglo osvojiti u Italiji, više nego jednom. Igrao sam finale Lige prvaka, postizao sam golove i razvijao se kao igrač i osoba. Drugačiji sam igrač nego što sam bio dok sam nastupao za Real, dokazao sam da mogu igrati za veliki klub", izjavio je Morata.

Ipak, njegova želja je da ponovo obuče dres Kraljeva, a otkrio je i da ima ponude iz Engleske.

"Naravno, najviše bih volio da potpišem za Real. To je moja želja, želim osvajati trofeje s Realom. U klubu su izvanredni nogometaši, a ja želim igrati i osjećati se važnim. Sljedeće sezone želim igrati za tim koji mi bude davao najviše prilike za to. Ne kažem da po svaku cijenu želim napustiti Juventus, jer za ovaj klub mogu reći samo najbolje. Imam neke ponude iz Engleske i zainteresovan sam, ne samo zbog plate. Premierliga bi bila izazov za mene s obzirom na moje karakteristike. U Italiji sam naučio mnogo, a u Engleskoj bih postao kompletan igrač. Nadam se da će biti sve gotovo do 13. juna, jer je nezgodno biti u reprezentaciji s telefonom u rukama", rekao je dvadesettrogodišnji Morata.