Sedam godina u klubu
22

Montolivo razočaran napustio Milan: Zahvaljuje vam se kapiten i ranjeni čovjek

Klix.ba
Riccardo Montolivo (Foto: EPA-EFE)
Riccardo Montolivo (Foto: EPA-EFE)
Italijanski nogometaš Riccardo Montolivo nakon sedam godina napustio je ekipu Milana, a iako je u posljednjoj sezoni bio totalno van tima nakon što mu je oduzeta kapitenska traka, rekao je da će vječno osjećati ljubav prema Rossonerima.

Kada je Montolivo stigao u Milan, mnogi mediji u Italiji pisali su da bi upravo on trebao biti zamjena za Andreu Pirla, što je očigledno bila totalno pogrešna procjena jer ovaj vezni igrač nije ispunio velika očekivanja koja su navijači imali.

Prije dvije godine, kada je Leonardo Bonucci stigao u klub, Montolivu je oduzeta kapitenska traka, ali bez obzira na to u oproštajnom pismu rekao je da će prema ovom klubu vječno osjećati ljubav.

"Sedam sezona u slavnom dresu, a četiri godine s kapitenskom trakom. I onda... Oduzeli su mi kapitensku traku i nisam rekao ni riječi. Nisam dobio nijednu minutu na terenu i nisam rekao nijednu riječi. Nisam dobio šansu da se oprostim sa svojim stadionom i nisam rekao nijednu riječ. Čuvao sam dah, a sada ga koristim da kažem hvala navijačima Milana. Zahvaljuje vam se kapiten i ranjeni čovjek, ali i neko ko će glavu držati uzdignutom jer zna da je uvijek postupao kao profesionalac. Rane će zarasti, ljubav prema ovom dresu će trajati zauvijek. Forza Milan", napisao je Montolivo.

Ovaj vezni nogometaš u Milan je stigao 2012. godine iz Fiorentine kao slobodan igrač, a u dresu Rossonera odigrao je ukupno 158 utakmica.