Miroslav Blažević
0

'Moj najveći uspjeh u karijeri je s Dinamom'

Sarajevo-x.com
Šest dana prije utakmice baraža za Svjetsko prvenstvo između nogometnih reprezentacija Bosne i Hercegovine i Portugala selektor naše reprezentacije dao je kratku izjavu za Dnevnik Nove TV.

"Istini za volju što se utakmica više bliži ja sam više nervozan. Mislim da je jako bitno zabiti gol, a sigurno je da bih ja pristao i na jedan mali rezultat od 2:1 ili 3:2. To bi me jako zadovoljilo", rekao je Miroslav Blažević.

Selektor je također prokomentarisao stanje najboljeg nogometaša današnjice i portugalskog reprezentativca Ronalda.

"Ronaldo sigurno neće igrati protiv nas, jer je njegova povreda takve naravi da je nemoguće da bude sposoban za ovu utakmicu".

Na pitanje novinara Nove TV, da li bi plasman na Svjetsko prvenstvo sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine bio njegov najveći uspjeh do sada, Ćiro je odgovorio: "Pored našeg (Hrvatska, op. a.) trećeg mjesta u svijetu i 5. u Evropi, ovo bi bio veliki uspjeh".

Na kraju, Ćiro je dodao da je njegov najveći trenerski uspijeh u karijeri ipak onaj sa Dinamom 1982. godine, kada su zagrepčani osvojili naslov prvaka Jugoslavije, jer je je to bilo, prema njegovim riječima, više od sportskog uspjeha.