Premijer liga BiH
0

Modriča lovi bodove spasa

Pripremio: <a href="mailto:[email protected]">Edin Isanović</a>
Foto: Feđa Krvavac
Foto: Feđa Krvavac
Danas su na rasporedu sve utakmice 26. kola Premijer lige BiH u nogometu. Pet kola prije kraja sasvim je izvjesno da će Zrinjski biti prvak. Nimalo dosadno nije u borbi za opstanak.

U Gradačcu će Zvijezda dočekati Čelik. Iako oslabljeno zbog neigranja nekoliko prvotimaca domaći žele upisati pobjedu kako bi popravili dojam nakon poraza na Piroti. No, izabranici Marina Bloudeka u posljednjih nekoliko kola igraju odlično. U završnici sezone uspjeli su dohvatiti pravu formu. Nadaju se da mogu ostati neporaženi.

Slavija će ugostiti lidera. Cilj je jasan - ponoviti igru kao i u polufinalu Kupa BiH kada su savladali Zrinjski sa 2-0. "Plamići" su u posljednjem prvenstvenom okršaju odigrali neodlučno protiv posljednjeplasiranog Posušja. Zanimljivo će biti na Mokrom docu gdje domaćem timu na noge stiže predposljednje Orašje. Oba tima bore se za opstanak i ishod današnjeg susreta bitnije će odrediti dalji rasplet. Ovaj susret biće pod posebnom pažnjom sportske javnosti zbog raznih kuloarskih priča.

Na Grbavici će snage odmjeriti Željezničar i jedina ekipa koja nije upisala niti jedan gostujući bod, trebinjski Leotar. Tradicija je na strani domaćina. Komšijski derbi odigraće Laktaši i Borac. Oba suparnika su u sredini tabele pa se može očekivati zanimljiv meč.

U Modriči će se aktuelni prvak sudariti sa najuspješnijom ekipom proljeća, Sarajevom. Domaći su u opasnoj zoni, pa su im tri boda neophodna. U prilog im ide i činjenica da su kompletni za razliku od gostiju koji su lišeni usluga Hiroša (izgubio svijest na treningu pa iz mjera predostrožnosti propušta meč) i Ihtijarevića (povreda).

Velež nema pravo na kiks u dvoboju sa Širokim Brijegom. Iako im trenutna pozicija omogućava da i naredne godine igraju u elitnom razredu, tim sa Save opasno puše za vratom i donosi glavobolje Mostarcima. Nadaju se da mogu ubilježiti novu pobjedu. Široki je znao odigrati dobro u Vrapčićima, no i sami su svjesni da će danas teško doći do bod(ov)a.

Sloboda je u posljednjih nekoliko kola demonstrirala lošu formu, a na Pecari su primili četiri gola. Polako gube korak u borbi za drugo mjesto. U susretu sa Travnikom imaju priliku da se iskupe.

Satnica

Zvijezda – Čelik (16.30) Slavija – Zrinjski (17) Posušje – Orašje (16.30) Željezničar – Leotar (18.30) Laktaši – Borac (16.30) Modriča – Sarajevo (16.30) Velež – Široki Brijeg (16.30) Sloboda – Travnik (18.30)