Nesvakidašnji potez
76

MLS klub dijeli po 250 dolara navijačima jer Messi večeras možda ne zaigra protiv njih

E. B.
Lionel Messi (Foto: EPA-EFE)
Lionel Messi (Foto: EPA-EFE)
Nevjerovatna vijest nam stiže iz Sjedinjenih Američkih Država. Čelnici MLS kluba Chicago Fire će platiti navijačima da dođu gledati večerašnji duel protiv Inter Miamija.

Kada je Lionel Messi stigao u Inter Miami, ne samo da su "planule" ulaznice tog kluba, već su i navijači protivničkih klubova učinili isto za utakmice koje igraju protiv Intera.

No, Messi je trenutno povrijeđen, a navijači Atlanta Uniteda i Orlando Cityja su razočarani napustili pune stadione svojih ekipa nakon što se Argentinac nije pojavio na terenu.

Navijači Chicaga su stoga već najavili da neće doći na utakmicu protiv Intera iako je već prodato svih 61.500 ulaznica jer se Messi najvjerovatnije neće pojaviti ni na njoj, a klub je zbog toga povukao neočekivan potez.

Naime, svakom čovjeku koji je kupio sezonsku kartu Chicago je odlučio pokloniti po 250 dolara, a oni koji su kupili ulaznicu samo za ovu utakmicu će dobiti po 50 dolara.

Taj novac će navijači moći iskoristiti prilikom kupovanja sezonskih ulaznica za iduću sezonu.

"Iako još uvijek ne znamo zvanično hoće li Lionel Messi igrati protiv nas, pošto nikada ne postoji garancija da će sportista igrati bilo koju utakmicu iz različitih faktora, razumijemo da bi mnogi naši navijači mogli biti razočarani ako ne budu dobili priliku da ga vide kako igra. Znamo da mnogi dolaze prvi put na naš stadion i nadamo se da ćemo im moći pružiti priliku da postanu naši dugogodišnji navijači", stoji u saopćenju Chicago Firea.

Dosadašnji rekord Chicago Firea je 37.122 gledatelja protiv LA Galaxyja iz 1998. godine.

Susret Chigaco Fire - Inter Miam igra se večeras u 2:30 sati iza ponoći.