Nogometaš Udinesea
5

Mladom napadaču se obratio Ibrahimović i ispunio mu san, ali je na kraju ostao bez dresa

D. P.
Beto je veliki fan Ibrahimovića (Foto: Twitter)
Beto je veliki fan Ibrahimovića (Foto: Twitter)
Talentovani napadač Udinesea Beto Betuncal otkrio je šta mu je Zlatan Ibrahimović poručio tokom i nakon meča s Milanom proteklog vikenda.

Ibrahimović komplimente upućuje baš kada ih neko iz rivalske ekipe zasluži, a slavni Šveđanin je baš to učinio u duelu protiv Udinesea pošto mu se svidio napadač Beto.

Talentovani Portugalac iz dana u dan igra sve bolje za Udinese i spominje se da bi mogao preći upravo u Milan. Tokom utakmice ovih ekipa Zlatan je prišao Betu i dvojac je razgovarao na terenu.

U razgovoru za zvaničnu stranicu Udinesea Portugalac je poručio da mu je ispunjen san nakon što mu se Ibrahimović obratio, ali da do dresa nije mogao doći.

"Nije baš pošteno reći koliko napredujemo jer igramo u jednom poluvremenu dobro, a onda u drugom slabije. Protiv Milana smo pokazali želju da pobijedimo jer znamo da smo jak tim", rekao je Beto za zvaničnu stranicu Udinesea, a onda dodao šta mu je Ibrahimović rekao:

"Bio sam uzbuđen što igram protiv Ibrahimovića. Obratio mi se i rekao da sam jak. Zahvalio sam mu se i to je trenutak ponosa nakon kojeg su mi se snovi ostvarili. Nismo mogli razmijeniti dresove jer su svi željeli upravo njegov, a ja sam dobio samo fotografiju".

Beto (23) trenutno je na posudbi u Udineseu iz portugalskog Portimonensea, a klub sa sjevera Italije ima pravo otkupiti njegov ugovor tokom ljeta. Međutim, s obzirom na predstave, teško je očekivati da će se zadržati na Friuliju.