Goal.com
0

Mladi igrači koji bi svoje nacije mogli odvesti na Euro

Sarajevo-x.com
Miralem Pjanić (Foto: AP)
Miralem Pjanić (Foto: AP)
Nevjerovatni talenti u pojedinim evropskim reprezentacijama mogli bi biti ključni igrači za njihov odlazak na Evropsko prvenstvo, koje se 2012. godine igra u Poljskoj i Ukrajini. Na listu od deset takvih zvijezda sportski portal Goal.com uvrstio je našeg Miralema Pjanića.

Za 20-godišnjeg Zvorničanina, veznjaka Olympique Lyonnaisa i reprezentacije BiH, pišu da je, uprkos godinama, u poređenju sa drugim igračima na listi, veteran u najboljoj državnoj selekciji.

Bivši internacionalac Luksemburga, koji je upravo toj reprezentaciji u sinoćnjem prvom susretu kvalifikacija zabio gol, prema pisanju Goal.coma od odlaska Juninha ključni je igrač Lyona i jedna od glavnih uzdanica reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Za Pjanića kažu da ima sjajan pregled igre i jak šut, što mu je i omogućilo da prošle sezone na stadionu Bernabeu eliminiše slavni Real Madrid iz Lige prvaka.

BiH će se sa Francuskom i Rumunijom boriti za mjesto na Euru, a sa Pjanićem, Salihovićem, Misimovićem, Džekom i ostalima imaju realne šanse, zaključuje u svojoj analizi Goal.com.

Deset uzdanica koje bi svoje reprezentacije mogli odvesti na Euro 2012:

Jack Wilshere - 18 godina (Engleska, Arsenal) Thomas Mueller - 20 godina (Njemačka, Bayern Munich)

Sercan Yildirim - 20 godina (Turska, Bursaspor) Romelu Lukaku - 17 godina (Belgija, Anderlecht) Pavel Mamaev - 22 godine (Rusija, CSKA Moskva) Mamadou Sakho - 20 godina (Francuska, Paris St-Germain) Miralem Pjanić - 20 godina (Bosna i Hercegovina, Olympique Lyonnais) Ola Toivonen - 24 godine (Švedska, PSV Eindhoven) Xherdan Shaqiri - 18 godina (Švicarska, FC Basel) Mario Balotelli - 20 godina (Italija, Manchester City)