Nogomet
2

Mladi bh. reprezentativci igraju protiv favorizovane Španije

Piše: Edin Isanović
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Mlada nogometna reprezentacija BiH odigrat će večeras u Zenici utakmicu protiv vršnjaka iz Španije u sklopu kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo koje će se 2015. održati u Češkoj.

Izabranici Vlade Jagodića u dosadašnjih pet odigranih mečeva imaju dvije pobjede (obje protiv Albanije) i tri poraza. Očekuje ih teško iskušenje protiv jedne od najboljih selekcija na planeti.

"Španski reprezentativci su već formirani igrači koji igraju u nekim od najjačih timova svijeta. Prvaci su svijeta i Evrope i opravdano favoriti koji zauzimaju prvo mjesto u našoj grupi. Ipak, vjerujem da dobrom taktikom i zalaganjem na terenu možemo doći do pozitivnog rezultata. Bit će to težak meč, posebno zato što smo pod imperativom pobjede jer želimo izboriti baraž", izjavio je na konferenciji za medije selektor Jagodić.

Zmajevi su prošlog mjeseca izgubili od Furije 3:2. Bez dvojbe, Španci su veliki favoriti i u ovom meču.

Kapiten našeg mladog državnog tima Srđan Grahovac naglasio je kako će bh. reprezentativci biti pod velikim pritiskom. Ipak, vjeruje da uz maksimalan angažman mogu doći do pozitivnog rezultata.

BiH će protiv Španije biti jača za oporavljenog Seada Hajrovića. Utakmica na Bilinom Polju počinje u 20:30 sati uz direktan prijenos na BHT1.

Tabela kvalifikacijske grupe 4:

  1. Španija 4 4 0 0 14:4 12
  2. Austrija 4 3 0 1 7:6 9
  3. Mađarska 4 2 0 2 6:5 6
  4. Bosna i Hercegovina 5 2 0 3 8:10 6
  5. Albanija 5 0 0 5 2:12 0