Nogomet
0

Mlada reprezentacija BiH dočekuje Maltu

FENA
Mlada nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine (U - 21) sutra će u Zenici sa selekcijom Malte odigrati prvu utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2008. godine.

Nakon petodnevnih priprema, selektor Nikola Nikić je na današnjoj pres konferenciji istakao da je ekipa imala izuzetne uslove u Vogošći i da su igrači spremni za predsojeće susrete.

" Zdravstveni bilten je odličan,Vršajevlć ima malo problema, ali to neće bitnije uticati na njegov nastup, upitan je jedino Zadro koji ima probleme sa preponama", kazao je Nikić.

Iako se za sastav protiv Malte, još nije definitivno opredijelio, Nikić je najavio da će susret početi: Burić, Vršajević,Pejlć,Pandža,Čović,Purić,Štilić,Jelić, Adilović.

" U dilemi sam za zadnji vezni Ristić ili Hasić i lijevi vezni Salčinović ili Aganović, ali imamo još večeras trening pa ću vidjeti. U svakom slučaju namjeravamo protiv Malte napadati sa pet igrača", dodao je kazao je Nikić.

Nakon Malte naš tim, 11. septembra očekuje gostovanje protiv Rumuna.

Pored BiH, Malte i Rumunije, u okviru 10. kvalifikacione grupe, još će igrati reprezentacije Francuske i Velsa, koje se sastaju danas.

Susret BiH - Malta igrat će se u subotu na stadionu "Bilino polje" u 20.00 sati, a sudit će ga Paulius Malzinskas iz Litvanije.