Premiership
8

Mišićavi Traore iznenadio i komentatora, "granatom" u 93. minuti pogodio za pobjedu

K. H.
Napadač Wolvesa Adama Traore postigao je prvi pogodak u engleksom Premiershipu nakon 19. decembra 2019. godine i to je uradio na sjajan način u 93. minuti utakmice protiv Fulhama donijevši pobjedu i tri boda svom timu.

Činilo se da će meč između Fulhama i Wolvesa u okviru 31. kola engleskog Premiershipa završiti bez pobjednika i bez pogodaka, a onda se trenutak odluke desio doslovno u posljednjih 30 sekundi i heroj gostiju bio je upravo pomenuti Adama Traore.

On je u faktički posljednjem napadu svog tima pobjegao odbrani Fulhama, sačekao dobro dodavanje u prostor i onda razornim udarcem desnom nogom "probušio" golmana Areolu za vodstvo svog tima, a ubrzo nakon toga će se ispostaviti i pobjedu na kraju.

Za Traorea je ovo bio prvi gol u ovoj sezoni Premiershipa, što opet s druge strane govori koliko su njegove igre oslabile unatoč velikim očekivanjima, no postigao ga je na zaista sjajan način i upravo bi ovo mogla biti prekretnica za ovog španskog igrača da napokon u kontinuitetu počne pružati igre koje se od njega očekuju.

Tako je Traore nakon čak 48 utakmica uspio postići gol, a posljednji put kada se upisao u listu strijelaca bilo je u u decembru 2019. godine kada je to uradio protiv Manchester Cityja.

Tabela:

Standings provided by SofaScore LiveScore