Nogomet
0

Miše zadovoljan opstankom u Premijer ligi BiH, Kolar razočaran igrom svojih igrača

Klix.ba
Nogometaši Viteza danas su na stadionu Kamberovića polje u okviru 25. kola BHTelecom Premijer nogometne lige Bosne i Hercegovine rezultatom 2:1 savladali ekipu Olimpica.

Šef stručnog štaba Olimpica, Faik Kolar, na konferenciji za novinare je izjavio da su rani golovi Viteza poremetili tok igre njegove ekipe.

"Poslije prvih pola sata igre svoje ekipe, ne znam šta da kažem. Upozoravali smo na prekide i duge lopte, ali desilo se to što se desilo. Dozvolili smo sebi da primimo jeftine golove, a ovakve golove ne bi trebale primati ni mlađe ekipe, a pogotovo ne bi moji igrači. Ušli smo sa željom za pobjedu, rani golovi su nas poremetili, ali uspjeli smo se vratiti i uspostaviti neku igru. Na kraju moram da čestitam Vitezu jer je zasluženo slavio u današnjem susretu", kazao je Kolar.

Trener Viteza, Ante Miše, je izrazio zadovoljstvo da je njegova ekipa izborila opstanak u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

"Utakmica je bila odlična kao i ekipe koje su igrale. U utakmicu smo ušli sa željom da osiguramo opstanak i to smo uspjeli. Dali smo dva gola u deset minuta, a igra moje ekipe je bila kao iz bajke. Žao mi je što nismo ranije riješili utakmicu. Početkom drugog poluvremena Olimpic je imao inicijativu u igri, ali mislim da smo maksimalnom angažiranošću zaslužili tri boda i osigurali opstanak u ligi. Čestitam i svojim igračima, ali i igračima Olimpica na fer igri", zaključio je Miše