Nogomet
0

Mirza Varešanović: Igrači me neće iznevjeriti, vjerujem u pobjedu

Piše: A. D.
Mirza Varešanović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Mirza Varešanović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Najzanimljiviju utakmicu 12. kola Premijer lige BiH na stadionu Otoka u Sarajevu sutra će igrati Olimpic i Široki Brijeg. I jedni i drugi u posljednje vrijeme igraju u odličnoj formi. Radi se o dva najefikasnija tima dosadašnjeg dijela sezone, pa publika s razlogom očekuje fudbalsku ljepoticu.

Dobroj utakmici i pobjedi domaćina nada se trener Olimpica Mirza Varešanović.

"Bez pogovora, Široki Brijeg trenutno je jedna od naših najkvalitetnijih ekipa i uz nas najefikasniji tim Premijer lige. Imaju kontinuitet dobrih igara i rezultata i odličnog trenera, ali bez obzira na to ja čvrstvo vjerujem da ćemo mi odigrati dobro i sutra pobijediti", najavio je Varešanović.

"Očekujem otvorenu utakmicu, fer i sportsko nadmetanje i lijep ambijent. Mi na Otoci ove sezone igramo dosta dobro što je dodatni razlog za moj optimizam. Vjerujem u svoje igrače i siguran sam da me oni neće iznevjeriti", dodao je trener Olimpica.

Olimpic se trenutno nalazi na diobi drugog mjesta sa Željezničarom i Zrinjskim sa 23 osvojena boda. Lider Široki Brijeg ima tri boda više. Upitali smo Varešanovića razmišlja li o jesenjem naslovu u slučaju sutrašnjeg trijumfa.

"Još je rano govoriti o tome. Do kraja imamo dvije teške utakmice protiv Širokog Brijega i Zrinjskog. Ako na obje pobijedimo, onda sam uvjeren da možemo biti jesenji prvaci, ali otom potom", kazao je Varešanović.

Zbog povrede u timu Olimpica sutra neće biti Brazilca Huga Alexandrinha.