Promjene na Tušnju
0

Mirza Hadžić novi direktor FK Sloboda

Piše: D. Brkić
Mirza Hadžić
Mirza Hadžić
Nekadašnji golman, potom pomoćni trener i šef stručnog štaba FK Sloboda Mirza Hadžić imenovan je danas za vršioca dužnosti direktora tuzlanskog premijerligaša. Sloboda je, podsjetimo, dva mjeseca bez direktora, jer je Zdenko Jurić, nakon neslaganja sa predsjednikom Upravnog odbora Davudom Zahirovićem, podnio ostavku.

"Prihvatio sam se nove dužnosti sa željom da pomjerimo stvari s mrtve tačke. Znamo u kakvoj je situaciji Sloboda, tako da se moramo ponašati krajnje odgovorno i domaćinski kako bismo izašli iz krize", izjavio je Mirza Hadžić.

Njegov prvi zadatak bit će pregovori sa igračima, pogotovo onima kojima su istekli ugovori i onima koji čekaju na isplatu zaostalih plata i ugovornih rata. Igrači su najavili kako neće početi pripreme dok se njihov status ne definiše, a takav njihov stav podržao je i trener Darko Vojvodić.

No, opšta ocjena je kako se Sloboda nalazi u teškoj, možda i najtežoj poziciji od osnivanja davne 1919. godine te je stoga neophodno ujedinjenje svih onih koji vole Slobodu kako bi klub izbjegao najcrnji scenarij.