Nogomet
52

Miralem Pjanić igrao rovit u Haifi: Želio sam pomoći, ali nije išlo

Piše: E. Isanović
Miralem Pjanić (Foto: Klix.ba)
Miralem Pjanić (Foto: Klix.ba)
Bh. nogometni reprezentativac Miralem Pjanić napustio je teren sredinom drugog poluvremena utakmice Izrael - BiH, koju su domaći riješili u svoju korist rezultatom 3:0. Veznjak Zmajeva izgledao je iscrpljeno, a za Klix.ba je otkrio i razloge.

"Još od Zenice imam stomačni virus. Kada smo stigli u Haifu preskočio sam trening. Nekoliko dana sam pio lijekove. Ipak, želio sam igrati i pomoći ekipi, nažalost, nisam mogao. Jedostavno nije išlo, imao sam vrtoglavicu i morao sam izaći“, naglašava Pjanić.

Dodaje kako je kao svi saigrači i navijači razočaran rezultatom.

"Izvinjavam se navijačima BiH širom svijeta. U nastavku kvalifikacija trebamo osvojiti maksimalan broj bodova. Prije svega moramo pronaći našu igru koja nas je krasila ranije, a koju nemamo u ovim kvalifikacijama", kaže popularni Mire.

Pjanić ističe kako atmosfera nije najpozitivnija te da im to nije pomglo u prethodnim mečevima.

"Što je najgore ne pružamo partije kao u prošlim kvalifikacijama. Postali smo reprezentacija koja se brani, a mi smo uvijek igrali ofanzivan nogomet. I kada smo gubili, stvarali smo prilike. Sada se uvukao strah. Ipak, ja sam optimista i svi ostali saigrači vjeruju da još nije sve izgubljeno i da možemo doći do cilja. Dat ćemo sve od sebe za plasman na Evropsko prvenstvo", zaključio je Pjanić razgovor za Klix.ba.

Na kraju se opravdano postavlja pitanje zbog čega ljekarski tim nogometne reprezentacije BiH nije upoznao javnost o činjenici da je Pjanić bio rovit.