Nogomet
5

Milošević i Đurić: Moramo biti oprezni i odlučni, Vitez je 13 od 19 bodova osvojio u gostima

Klix.ba
Povodom utakmice 17. kola BHT Premijer lige BiH između Ranika i Viteza održana je konferencija za medije u prostorijama bijeljinskog tima. Novinarima su na raspolaganju bili trener Nebojša Milošević i nogometaš Velibor Đurić, koji su saglasni u zaključku da će dati sve od sebe da zadrže drugu poziciju na tabeli.

"Vitez je ozbiljan protivnik, a s trenerom Musom su dobili na kvalitetu. Statistički podaci kažu da su kao gostujuća ekipa jedna od najboljih, 13 bodova su osvojili u gostima, a samo šest kući. U posljednjih nekoliko utakmica su imali odlične rezultate, osim manje-više očekivanog poraza od Željezničara. Oni će ovdje doći da se nadigravaju. U sastavu imaju nekoliko igrača koji su ranije igrali u Radniku, poznaju nas i svakako prate. Naredna utakmica je u okviru normalnih premijerligaških utakmica, a mi ćemo probati da budemo na gornjoj granici svojih mogućnosti", izjavio je trener Nebojša Milošević.

Potom se novinarima obratio iskusni nogometaš Velibor Đurić.

"Mogu sa sigurnošću reći da nas očekuje tvrda i zahtjevna utakmica. Vitez ima nekoliko jako dobrih igrača i oni će uraditi sve što mogu da osvoje tri boda, odnosno da naprave rezultat koji im odgovara. Oni su ove sezone potvrdili da su jako dobri kao gosti, jer su od 19 bodova 13 ostvarili na strani. Bez obzira na sve to, mi ćemo sigurno dati svoj maksimum", rekao je Đurić.

Trener Milošević na ovoj utakmici ne može računati na povrijeđene Kojića, Fačića i Krsmanovića te bolesnog Jankovića, dok je nastup mladog Pece neizvjestan.

Utakmica Radnik – Vitez počinje u subotu u 13:00. Cijena karte je 5 KM, dok djevojke, djeca i RVI na utakmice Radnika mogu ući besplatno.