Nogomet
75

Miloš Stojčev: Jedva čekam da zaigram pred navijačima FK Sarajevo

Piše: D. B.
Miloš Stojčev (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Miloš Stojčev (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Novo pojačanje FK Sarajevo, Miloš Stojčev, u razgovoru za portal Klix.ba otkrio je svoje oduševljenje dolaskom na Koševo te je najavio borbu za titulu u proljetnom dijelu sezone.

Stojčev je karijeru počeo u Crvenoj zvezdi, igrao je za Vojvodinu, Borac iz Čačka, Leotar, okušao se i u Kazahstanu, a bio je i igrač američkog Kansas Cityja.

"Najljepše mi je bilo u SAD-u. To je posebna država, jedan poseban svijet u odnosu na ostale države u kojima sam igrao. Boravak u SAD-u za mene predstavlja jedno veliko iskustvo", izjavio je Stojčev za portal Klix.ba.

Na dolazak u FK Sarajevo se odlučio zbog visokih ambicija ekipe s Koševa.

"Već duže vrijeme sam u kontaktu sa čelnicima FK Sarajevo. Jednostavno, ambicije kluba se poklapaju sa mojim ličnim te sam se odlučio da prihvatim uslove i potpišem za bordo-bijele. FK Sarajevo za mene nije nepoznanica. Riječ je o velikom klubu. Smatram da imam odlične uslove da ostvarim svoje ciljeve te se nadam da ću doprinijeti dobrim rezultatima kluba u budućnosti", rekao je Stojčev.

On je igrač koji se dobro snalazi na nekoliko pozicija, što će itekako koristiti novom šefu stručnog štaba Robertu Jarniju.

"Igram u veznom redu i snalazim se na nekoliko pozicija, ali se najbolje osjećam na poziciji ofanzivnog veznog igrača, iza napadača, orjentisan više prema protivničkom golu", kazao je novi član FK Sarajevo.

Najviše se raduje prvom nastupu u bordo dresu pred navijačima FK Sarajevo.

"Iskreno, to je nešto što jedva čekam. Nastupao sam u dresu Leotara na Koševu protiv Sarajeva. Navijači mog novog kluba su fantastični i stvaraju atmosferu u kojoj je lijepo igrati", izjavio je Stojčev.

On vjeruje da će Jarni ekipi donijeti napredak.

"Promjena trenera i pozitivan šok će biti prevaga. Imamo dobru ekipu vođenu sjajnim trenerom. Siguran sam da ćemo svi napredovati", smatra Stojčev.

Na proljeće očekuje žestoku borbu ali i osvajanje titule prvaka.

"Očekivanja navijača i kluba su visoka i to je opravdano. Dobar smo tim, a uz mukotrpan rad i pripreme titulu možemo osvojiti", jasan je bio Stojčev.

Za prvo mjesto je izdvojio četiri kandidata.

"Pored nas i Željezničara, izdvojio bih Borac i Široki Brijeg", završio je Stojčev.