Nogomet
0

Miličević: Zrinjski slaže ekipu za sljedeću sezonu, sa Zolom sam stalno u kontaktu

Piše: D. B.
Hrvoje Miličević
Hrvoje Miličević
Zrinjski se u posljednje vrijeme ne može pohvaliti dobrim rezultatima. Plemići su u posljednjih pet susreta zabilježili čak tri poraza i to dva na domaćem terenu, a nogometaš Mostaraca Hrvoje Miličević kao razlog toga vidi lošu igru te podmlađivanje ekipe koja se priprema za sljedeću sezonu.

"Kada pogledamo prvi dio sezone, to je bila borba za mjesto koje vodi u Evropu, kao i borba za trofej, jer smo bili u polufinalu Kupa BiH, ali nažalost po nas, to je sve nestalo. Loše igre su nas dovele ovdje gdje jesmo. Jučer nisam ni bio na utakmici jer sam s reprezentacijom na pripremama, ali zaista nisam mogao vjerovati da smo izgubili 3:0. Trener i uprava su odlučili da podmlade ekipu i da polako slažu kockice za sljedeću", izjavio je MIličević za portal Klix.ba.

Navijači Zrinjskog, grupa Ultrasi, zasigurno nisu navikli na blijeda izdanja svojih ljubimaca, ali uprkos slabim rezultatima, oni su i dalje vjerni svom klubu.

"Bilo kojim navijačima se ovakvi rezultati ne bi svidjeli, a takav je slučaj i sa Ultrasima. Sigurno je da i njima, kao i nama, ovo sve teško pada, ali nas nisu napuštali ni kad je situacija bila teža, pa su i sada uz nas", rekao je Miličević.

Zrinjski će u sljedećem kolu igrati na gostovanju kod Radnika, a MIličević u tom susretu vidi šansu za iskupljenje i osvajanje tri boda.

"Mislim da se ekipa može oporaviti i doći do sva tri boda. Međutim, treba što prije zaboraviti GOŠK i okrenut se Radniku, odigrati jednu dobru utakmicu i osvojiti bodove", smatra Miličević.

Namjera Zrinjskog je, prema njegovim riječima, prikupiti što više bodova do kraja prvenstva.

U nedavno odigranoj utakmici na Grbavici između Željezničara i Zrinjskog dogodila se nesretna situacija u kojoj je MIličević nenamjerno nanio tešku povredu Nerminu Zolotiću, koji je zadobio lom noge.

"Rekao sam odmah da to nije bio namjeran start, što je i Zola potvrdio. Jednostavno, to je bio duel koji je završio tragično, Bio sam kod njega, popričali smo i bilo nam je lakše, kako meni, tako i njemu, Mi se od ranije znamo, još od kadetskih dana, veoma smo dobri van terena i stalno smo u kontaktu", završio je mladi igrač sredine terena Zrinjskog.