Neće biti u Sarajevu
7

Mile Kovačević ne dolazi na sjednicu Izvršnog odbora NS BiH

E. B.
Mile Kovačević
Mile Kovačević
Mile Kovačević se neće pojaviti na današnjoj sjednici Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH.

Kovačević, kojeg je Skupština Fudbalskog saveza Republike Srpske smijenila sa pozicije predsjednika entitetskog saveza, neće prisustvovati današnjoj sjednici u prostorijama NS BiH.

Kovačević je u kratkom razgovoru za portal Klix.ba poručio da prisustvuje na sjednici Advokatske komore Republike Srpske, te se zbog toga neće pojaviti u NS BiH.

Podsjetimo, proteklih dana upitno je bilo da li će se Kovačević pojaviti danas u Sarajevu s obzirom na to da još uvijek nije definitivno jasno da li ima pravo na to.

Prema statutu NS BiH Kovačević je u izvršnom odboru kao predsjednik FS RS, te nakon smjene nema pravo na prisustvovanje sjednici i učestvovanju u donošenju odluka.

Kovačević smatra da je smijenjen nelegalno, dok s druge strane opozicija predvođena Vicom Zeljkovićem smatra kako je odluka Skupštine FS RS u potpunosti legalna i legitimna.

Na današnjoj sjednici IO NS BiH bi mogla biti donesena odluka o tome ko će naslijediti Roberta Prosinečkog na klupi Zmajeva, a najbliži tome je legendarni Dušan Bajević.