Serie A
15

Milan u 94. minuti stigao do remija protiv SPAL-a, Ibrahimović se vratio na teren

K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Milana remizirala je protiv SPAL-a u meču 29. kola italijanske Serije A rezultatom 2:2, a oni su do jednog boda stigli u 94. minuti.

SPAL je puno bolje otvorio meč i već u 13. minuti stiže u vodstvo, a strijelac nakon prave konfuzije u kaznenom prostoru Milana bio je Valoti koji je pogodio za 1:0.

U 30. minuti SPAL stiže do drugog pogotka, ovaj put strijelac je bio Floccari koji je fantastično pogodio sa 25-30 metara i donio veliku prednost svom timu.

U 43. minuti D'Alessandro dobija direktan crveni karton zbog neopreznog starta nad jednim igračem Milana, a početkom drugog poluvremena na teren je ušao i oporavljeni Zlatan Ibrahimović te je Milan tog trenutka bacio sve karte u napad.

Do prvog pogotka Rossoneri stižu u 79. minuti kada je Leao pogodio za 2:1, a onda i do poravnanja u 94. minuti kada Vicari postiže autogol. Milan je u ovom meču imao čak 38 šuteva prema golu domaćeg tima, ali na kraju ipak nije uspio osvojiti sva tri boda.

U preostalim mečevima, Verona je sa 3:2 bila bolja od Parme na svom terenu, dok je Sassuolo kao gost bio bolji od Fiorentine rezultatom 3:1. Sampdoria je kao gost upisala tri boda protiv Leccea, a oni su na kraju slavili sa 2:1.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore