Talijanski kup
0

Milan preko Novare u četvrtfinale

Totalsport
Pato prelazi u PSG (Foto: AFP)
Pato prelazi u PSG (Foto: AFP)
Nogometaši Milana plasirali su se u četvrtfinale Talijanskog kupa minimalnom 2-1 pobjedom u produžetku na San Siru protiv Novare.

U utakmici u kojoj je trener "Rossonera" Massimiliano Allegri izveo "šaren" sastav i u kojoj je krenuo u vrhu napada sa Filippom Inzaghijem, Milan je poveo golom 19-godišnjeg talijanskog napadača egipatskih korijena Stephana El Shaarwyja.

Opalio je El Shaarwy s nekih 20-ak metara, a njegov je udarac odsjeo u maloj mrežici Novarina gola. Bio mu je to drugi gol u dresu Milana otkako je stigao iz Genoe na posudbu.

Rezultat 1-0 stajao je na semaforu do same završnice, kada je Ivan Radovanović iz slobodnog udarca poravnao na 1-1 i odveo susret u produžetak. Opalio je Radovanović malo iskosa s desne strane s više od 20 metara, a lopta je prizemno prošla kroz živi zid i iznenadila Marca Ameliju na vratima.

Tako se otišlo u produžetke, a ondje je Milan pogodio u 100. minuti. Strijelac je bio Alexandre Pato na asistenciju brazilskog sunarodnjaka Robinha. Gurnuo je lijepo Robinho loptu u prostor, a Pato je prvo prebacio golmana Alberta Mariu Fontanu i potom zakucao loptu u praznu mrežu.

U četvrtfinalu će "Rossoneri" odmjeriti snage protiv Lazija.

Talijanski kup, osmina finala:

Milan – Novara 2-1, produžetak (El Shaarawy 24, Pato 100 / Radovanović 88)