Nogomet
0

Milan potvrdio interes za Deulofeua, Galliani ga želi dovesti na posudbu

Klix.ba
Gerard Deulofeu (Foto: EPA)
Gerard Deulofeu (Foto: EPA)
Talijanski klub Milan je potvrdio da je zainteresovan za dovođenje nogometaša Gerarda Deulofeua iz Evertona još ovog mjeseca, a pregovori će početi uskoro.

Deulofeu je upisao samo 11 nastupa za Everton ove sezone, a u kombinaciji za sastav nije bio mnogo puta. Posljednji put je zaigrao u decembru u porazu od Watforda.

Milan je povezivan sa Špancem i ranije, a za njega je interes pokazao i Middlesbrough. Međutim, direktor Milana Adriano Galliani je potvrdio da bi volio dovesti 22-godišnjeg nogometaša na posudbu.

Galliani je istakao da Milan trenutno ne može kupiti Deulofeua, ali je pokazao veliku želju da ovaj krilni nogometaš zaigra za Rossonere.

"Raspitujemo se za Deulofeua, ali dogovora još uvijek nema. Everton zna da igrača možemo posuditi s opcijom kupovine na kraju sezone. Tu su i klauzule koje se odnose na Barcelonu. Razgovarat ćemo i pokušati pronaći rješenje. Dok sam predsjednik Milana, konstantno ću razmišljati samo o klubu. O svojoj budućnosti ću razmišljati kasnije", izjavio je Galliani.