Odigrana dva meča
5

Milan gazi na startu sezone; Mourinhova Roma doživjela novo bolno prizemljenje

D. P.
Pulišić nakon postizanja prvog gola (Foto: EPA-EFE)
Pulišić nakon postizanja prvog gola (Foto: EPA-EFE)
Ekipa Milana nastavila je s odličnim igrama na startu sezone i ubjedljivom pobjedom nad Torinom (4:1) došla je do prve pozicije.

Rossoneri su danas u drugom kolu upisali i drugu sigurnu i vrlo laganu pobjedu. Na San Siru "pao" je Torino, a gledatelji su posebno u prvom poluvremenu imali šta da vide.

Milan je dominirao, uputio osam udaraca u prvih pola sata, ali nije bilo golova. Onda je u 33. minuti viđena sjajna akcija domaćina, Ruben Loftus-Cheek prolazi sam i odigrava za Christiana Pulišića kojem nije bilo teško da pogodi praznu mrežu Bikova iz Torina.

Samo tri minute trajala je radost domaćina pošto se Perr Schuurs sjajno snalazi u jednoj gužvi i u padu šalje loptu u mrežu Milana.

Finiš prvog dijela pripao je Rossonerima. Prvo je Olivier Giroud pogodio s bijele tačke, da bi u drugoj minuti nadoknade Theo Hernandez sjajno "bocnuo" loptu preko Vanje Milinković-Savića za 3:1. To je bio rezultat prvog dijela.

U nastavku još jedan gol Rossonera preko Girouda, ponovo nakon penala pošto je oboren Rafael Leao. Tada su domaći svjesno "stali" i susret je završen rezultatom 4:1.

Još jednom su se pojačanja, a ukupno ih je stiglo čak devet tokom ljeta, pokazala kao top pogodak za Milan. U prvom kolu Pulišić je postigao gol, Tijjani Reijnders asistirao, a večeras je Pulišić ponovo u strijelcima, dok je Loftus-Cheek asistirao i vjerovatno bio igrač utakmice.

Iako je uoči sezone imala mnogo velika očekivanja, Roma ima samo jedan bod nakon prva dva kola. Nakon remija sa Salernitanom, ekipa Josea Mourinha večeras je doživjela neočekivan poraz od Verone (1:2).

Domaći su golovima Ondreja Dude i Cyrila Ngongea vodili na poluvremenu rezultatom 2:0, da bi tračak nade za goste vratio Houssem Aouar u 56. minuti. No, Roma nije uspjela doći do pozitivnog rezultata na kraju.

Rezultati i strijelci :

Milan - Torino 4:1 (Pulišić 33', Giroud 43', 65', Hernandez 45+2 / Schuurs 36')

Verona - Roma 2:1 (Duda 4', Ngonge 45+3' / Aouar 56')

Tabela:

Standings provided by Sofascore