Ljajić nije pjevao "Bože pravde"
80

VIDEO / Mihajlović: Izbacio bih bilo koga da nije pjevao himnu

Totalsport
Selektor nogometne reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović objasnio je da je Adema Ljajića udaljio iz selekcije jer je ovaj prekršio sporazum o ponašanju koji su potpisali svi igrači.

Fiorentinin napadač tokom intoniranja himni u ogledu protiv Španije, jedini iz srbijanske vrste, nije pjevao himnu. Mihajlović mu je zbog toga pokazao izlazna vrata.

"Na početku priprema su svi igrači dobili ugovor koji su pročitali i potpisali. Za mene je to značilo da se slažu s odredbama iz ugovora i da će ih se pridržavati. Da se neto nije složio ili potpisao, taj sada ne bi bio u ekipi. Preko nekih stvari neću preći, a jedna od njih je pjevanje državne himne. Svaki naš reprezentativac predstavlja zemlju u svakom trenutku.

Ljajić mi nije mogao objasniti zbog čega nije pjevao himnu, tek je rekao da su u pitanju privatni razlozi. Žao mi je jer je on bio igrač na kojeg sam računao. Moja odluka nije usmjerena protiv njega osobno. Isto bih napravio i da je bilo koji drugi igrač učinio ono što je on učinio", objasnio je Mihajlović, prenosi B92.