Oproštaj protiv Želje
279

Mersudin Ahmetović najavio kraj karijere, u Sarajevu ga čeka nova funkcija

H. H.
Mersudin Ahmetović (Foto: FK Sarajevo / montaža)
Mersudin Ahmetović (Foto: FK Sarajevo / montaža)
Legendarni napadač Sarajeva Mersudin Ahmetović najavio je kraj igrače karijere koji će se ozvaničiti početkom drugog dijela sezone Premijer lige u martu na utakmici protiv Željezničara.

Kako je objavio FK Sarajevo, Ahmetović će u narednom periodu trenirati sa ekipom, a nakon oproštajne utakmice u martu će preuzeti jednu od trenerskih pozicija u klubu.

U Bordo tim je stigao iz Slobode 2016. godine, a nakon 188 utakmica, 63 gola, dvije titule prvaka, dva Kupa, bliži se vrijeme za kraj jedne velike igračke karijere.

"Bio je član zlatne generacije koja je u sezoni 18/19 osvojila prvu duplu krunu u historiji kluba. Te sezone od strane kapitena i trenera svih klubova izabran je za najboljeg igrača Premijer lige. U sezoni 19/20 osvojio je još jednu titulu prvaka BiH, a u sezoni 20/21 trofej osvajača Kupa BiH. Nagradu za najboljeg strijelca Premijer lige dobio je u sezoni 19/20. Pamtimo njegove golove u gradskom derbiju, tri het-trika protiv Zrinjskog, Širokog Brijega i Tuzle i još mnogo drugih golova kojima je direktno donosio pobjede Sarajevu u najvažnijim momentima. Sa 63 pogotka trenutno je 12. najbolji strijelac u historiji našeg kluba. Postao je jedan od najvažnijih igrača u novijoj historiji i jedan od najvećih ljubimaca svih navijača Sarajeva.

Najvažnije od svega, Mersudin Ahmetović je sve ove godine bio primjer svim igračima kako se treba ponašati jedan vrhunski sportista i na terenu i van njega. Kako biti dostojanstven u pobjedi i porazu. Dobri duh svlačionice i neko u čijem je društvu zagarantovan smijeh i dobro raspoloženje", navodi se u objavi FK Sarajevo.

U Sarajevo je došao iz Slobode, u kojoj je i ponikao, a u međuvremenu je još igrao za Rostov, Volgu, Salyut i Zhetsyu.