Nogomet
0

Menezes: Poraz bi bio preokrutan

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
"Ničim Paragvajci nisu zaslužili pobjedu protiv nas", izjavio je selektor brazilskih nogometaša Mano Menezes nakon nove blijede partije njegove ekipe na Copa Americi.

Fluminenseov 27-godišnji napadač Fred spasio je peterostruke svjetske prvake poraza od Paragvaja u dvoboju drugog kola B-grupe, koji se igrao u Cordobi, pogotkom za 2-2 u 90. minuti. Slavnoj reprezentaciji realno bi u tom slučaju prijetilo ispadanje s južnoameričkog prvenstva već nakon nadmetanja po grupama, što bi bila nezapamćena blamaža.

Premda je četvrtfinale uz ovakvu igru i dalje daleko, a brazilski novinari već postaju nemilosrdni, selektor Menezes opravdava se uobičajenim frazama.

"Poraz od Paragvaja bio bi za nas preokrutna kazna. Nisu Paragvajci ničim zaslužili pobjedu. Istina, krenuli su bolje na samom početku, ali smo ubrzo uspostavili kontrolu i dominirali igrom. Golove smo primili zbog naših grešaka. Molim naše navijače i novinare za strpljenje. Uostalom, igrali smo ovu utakmicu praktično kao gosti s obzirom na brojnost paragvajskih navijača na tribinama", kazao je brazilski selektor.

U posljednjem kolu Brazil mora pobijediti Ekvador želi li biti siguran za četvrtfinale.