20. kolo Premiershipa
0

Menadžer Newcastlea: Rooney bi mogao "eksplodirati" protiv nas

Sarajevo-x.com
Alan Pardew
Alan Pardew
Menadžer Newcastlea Alan Pardew strahuje da bi napadač Manchester Uniteda Wayne Rooney mogao "eksplodirati" u večerašnjem meču između ova dva kluba, u okviru 20. kola Premiershipa.

Rooney se vraća u početnu postavu Uniteda nakon što je propustio meč protiv Blackburna proteklog vikenda zbog povrede klupske discipline.

"Menadžer Uniteda Alex Ferguson zna da u susretu s nama može očekivati tvrdu utakmicu, zbog čega će na teren izvesti najbolju ekipu. Znam sto posto da će Rooney igrati, baš kao i Rio Ferdinand i Chris Smalling, kako bi bili što stabilniji u odbrani. Također, mogao bi uključiti i Ryana Giggsa", predviđa stručnjak na klupi Newcastlea, koji večeras dočekuje tim Manchester Uniteda, piše britanski tabloid The Sun.

"United je u posljednjoj utakmici protiv Blackburna razočaravajuće poražen. Mi smo također pod pritiskom nakon poraza od Liverpoola, tako da očekujem dobru utakmicu", dodao je on.

Rooney (26) je prije nekoliko dana razljutio Fergusona nakon što je, uprkos njegovoj zabrani, izašao sa klupskim kolegama Darronom Gibsonom i Jonnyjem Evansom u noćni provod. Sva trojica igrača kažnjeni su novčano u iznosu sedmičnih plaća.