Na pomolu transfer
0

Menadžer Hulla impresioniran Jahićem

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Nakon što je Sanel Jahić obavio probni trening sa igračima Hulla, menadžer engleskog premijerligaša Phill Brown izjavio je za Sky Sports da je impresioniram onim što je prikazao bh. reprezantativac.

Brown je izrazio svoje oduševljenje, ali je rekao da će odluka biti donesena nakon razgovora iza zatvorenih vrata. U slučaju da Hull odluči kupiti Jahića koji je prošle sezone nastupao za grčki Aris transfer bi iznosio 900.000 eura.

Grčki osvajači kupa, klub Aris, u kojem je ovaj 27-godišnjak proveo nepune dvije godine, pristali su prodati svog desnog krilnog igrača. Treba napomenuti da je Aris Jahića dobio za svega 20.000 eura.

Pored Asmira Begovića on će bio drugi bh. igrač u Premiershipu, a ukupno treći nakon Muhameda Konjica koji je nastupao za Coventry i Derby County.

Sanel Jahić je rođen 12. oktobra 1981. godine u Strasbourgu, gdje je prošao nogometnu školu. U Željezničar je došao 2001. godine, da bi tri godine kasnije otišao u Las Palmas. Prije nego se vratio u Želju, igrao je i za špansku Meridu. S Arisom je potpisao ugovor 2007. godine.