Nogomet
120

Mehmed Baždarević: Tri boda su najvažnija, bit ćemo bolji protiv Velsa

Piše: D. B.
Mehmed Baždarević (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Mehmed Baždarević (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Nakon večerašnje pobjede protiv Andore u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine selektor reprezentacije BiH Mehmed Baždarević izrazio je zadovoljstvo zbog osvajanja sva tri boda te najavio još bolju igru protiv Velsa.

"Mislim da je 3:0 dobar rezultat jer su nam trebali bodovi. Bilo je puno nervoze, a protivnik je nastojao da provocira, što je njihovo oružje. Željeli smo učiniti publiku zadovoljnom, ali smo upali u njihove zamke, bili smo naivni. Morali smo biti pametniji i disciplinovaniji, jer je Andora došla da nam pokvari planove. Teško je igrati ovakve utakmice, željeli smo proći bez povreda i kartona, ali nismo uspjeli. Nažalost, izgubili smo Bešića, ali je sada najvažnije da smo osvojili sva tri boda", izjavio je Baždarević nakon utakmice.

Naša reprezentacija je igrala dobro, ali je bilo grešaka.

"Želja nam je bila da imamo brz protok lopte, da igramo po strani i ne nabijamo s eu sredini. Nije bilo lako, pravili smo tehničke greške, ali je pobjeda najvažnija. Ne brinite se, bit ćemo bolji protiv Velsa", rekao je selektor BiH.

Pjanića je u prvom poluvremenu zamijenio jer se žalio na povredu, pa potrebe za rizikom nije bilo.

Popularni Meša je obećao bolju igru protiv Velsa.

"Pokazat ćemo više protiv Velsa. Bit će to teška utakmica protiv kvalitetnog protivnika, no, znamo šta će ih čekati na ovom stadionu. Nadam se dobroj formi svih igrača, optimist sam i vjerujem da ovi momci uz publiku mogu ostvariti naše ciljeve", istakao je Baždarević.

Zmajevi moraju pobijediti Vels i Kipar te se nadati povoljnim ostalim rezultatima u grupi.

"Puno je rezultata koji nisu bili očekivani, ali je važno da ostanemo koncentrisani na ono što slijedi", završio je Baždarević.