Traži se napadač
6

Mauricio Pochettino označio glavnu PSG-ovu metu za pojačanje u napadu

K. H.
Mauricio Pochettino (Foto: EPA-EFE)
Mauricio Pochettino (Foto: EPA-EFE)
Novi trener PSG-a Mauricio Pochettino označio je napadača Manchester Cityja Kuna Aguera kao glavnu želju da pojača svoj tim, javljaju francuski i engleski mediji.

Aguero ima važeći ugovor s Manchester Cityjem do ljeta 2021. godine i nakon toga kao slobodan igrač može napustiti klub, no PSG bi već u januaru mogao poslati ponudu na adresu Građana te tako dovesti veliko pojačanje u napadu.

Argentinski nogometaš bez smetnji Manchester Cityja može razgovarati sa svim klubovima s obzirom na to da je u završnoj godini ugovora, a navodi se da Aguerova plata uopšte ne bi bila problem za ovaj francuski klub te da mogu ispuniti sve njegove želje.

Aguero trenutno zarađuje 240.000 funti sedmično, što je plata koju mu i PSG može ponuditi, a najveći problem u svemu predstavlja činjenica da Argentinac ove sezone ima velikih problema s povredama i da često nije na raspolaganju treneru Guardioli.

U ovoj sezoni Aguero je odigrao samo pet mečeva u Premiershipu, tri u Ligi prvaka i jedan u Carabao Cupu, a na devet utakmica uspio je postići dva pogotka. Na terenu je ove sezone proveo samo 260 minuta.

Što se tiče njegove karijere, Aguero je svoj nogometni put počeo u dresu Independientea, da bi 2006. godine prešao u Atletico Madrid. Uslijedio je transfer u Manchester City 2011. godine, a od tada je u dresu Građana odigrao 379 utakmica i postigao je 256 pogodaka uz 73 asistencije.