"Niko nije umro"
39

Matthäus se obrušio na Neuera zbog izjava o Bayernu: Riječi su mu teške, napao je poslodavca

K. H.
Lothar Matthäus (Foto: EPA-EFE)
Lothar Matthäus (Foto: EPA-EFE)
Legenda Bayerna Lothar Matthäus kaže kako su izjave Manuela Neuera nakon otkaza hrvatskom treneru golmana Toniju Tapaloviću "teške" i da ovaj golman neće lagano popraviti situaciju u koju se doveo.
Neuer je priznao da je jako razočaran potezom čelnika kluba i da se osjeća kao da mu je neko isčupao srce, a dodao je i to da je takav potez najbrutalnija stvar koju je doživio u svojoj karijeri.

Njemački mediji su ranije pisali kako je ovaj hrvatski trener golmana smijenjen zbog nesuglasica s trenerom Julianom Nagelsmannom, a nakon izjava Neuera, oglasio se i legendarni Matthäus, koji je upozorio ovog golmana na štetu koju je napravio svojim riječima.

"Neuerove izjave su teške, neće biti lagano popraviti situaciju u koju je došao", rekao je Lothar Matthäus pa nastavio:

"Niko nije umro, samo je trener golmana otpušten. Neuer bi trebao prihvatiti šta god se događa, a ne to javno komentarisati. Svojim riječima i izjavama napao je poslodavca."

Sportski direktor Salihamidžić je kao razlog tjeranja Tapalovića naveo "razlike, pogotovo zbog načina na koji su radili zajedno". Tapalović je bio trener Bayernovih golmana od 2011. godine