Srbijanski nogometaš
5

Matić prozvao bivše saigrače iz Uniteda, ono što su radili je u Chelseaju bilo nezamislivo

N. M.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Srbijanski nogometaš Nemanja Matić je u posljednjoj izjavi za austrijski YuPlanet prozvao bivše saigrače iz Manchester Uniteda Paula Pogbu i Jadona Sancha otkrivši da su redovno kasnili na treninge.
Istakao je Matić da su njih dvojica jedni od nogometaša koji su u Unitedu bili tako neodgovorni, a da je to u Chelseaju, za koji je ranije nastupao, bilo nezamislivo.

"U Chelseaju su se igrači ponašali profesionalno. Bili su tačni i nikad nisu kasnili na trening, ali u Unitedu se to događalo gotovo svaki dan. Među igračima koji bi uvijek kasnili bili su Paul Pogba i Jadon Sancho te još par igrača", rekao je Matić, koji je potom otkrio i da je ostatak ekipe zbog toga oformio internu disciplinsku komisiju čiji je on bio predsjednik.

"Mi ostali, koji smo uvijek dolazili na vrijeme, bili smo ljuti pa smo odlučili osnovati neku vrstu interne disciplinske komisije u kojoj sam ja bio predsjednik. Stavio sam list papira na zid gdje sam dokumentirao imena pojedinaca koji su kasnili. Tokom jedne sezone prikupili smo oko 75.000 funti u kaznama. Planirali smo iskoristiti novac za organizaciju zabave u Londonu, ali na kraju to nismo uspjeli zbog Covida koji je došao", prisjetio se Matić.

Ovakva izjava Matića dolazi dok je Sancho odstranjen iz ekipe zbog sukoba s Erikom ten Hagom, dok je Pogba u međuvremenu napustio United baš kada i Matić te je prešao u Juventus.

Matić ima 35 godina, a danas je član francuskog Rennesa koji se nalazi u donjem dijelu tabele Ligue 1, a srbijanski veznjak je standardan u udarnih jedanaest ekipe.

Za United je srbijanski nogometaš nastupao od 2017. do 2022. godine, a za to vrijeme je upisao 188 nastupa, što je više nego za bilo koji drugi klub tokom njegove karijere.