Italija
0

Materazzi: Ne trpim sudijske nepravde

Totalsport
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Interov stoper Marco Materazzi požalio se novinarima da u talijanskom nogometu sudije zauzimaju različite kriterije, ilustrujući svoju tvrdnju kroz dva primjera. U jednom od njih je i sam bio protagonist.

Materazzi je komentarisao epizodu s posljednje utakmice 5. kola Serije A između Genoe i Juventusa (2-2), odigrane u četvrtak. Prozvao je sudiju tog dvoboja Massimiliana Saccanija zbog toga što nije isključio Juventusovog brazilskog igrača Felipea Mela.

  • Ja sam kao i moj trener Jose Mourinho, ne trpim sudijske nepravde. Jeste li čuli što je Melo rekao sucu kad mu je ovaj pokazao žuti karton? Da vam ja kažem? Rekao mu je: "Kurvin sine"! Ne razumijem zbog čega nije bio isključen.

Tada se Marco prisjetio Trofeja Tim, pripremnog turnira odigranog sredinom avgusta. U prvoj utakmici kružnog turnira, u kojem dvoboji traju po 45 minuta, Inter je igrao protiv Juventusa. Milanski je klub vodio s 1-0 kad je sudija pokazao na bijelu tačku nakon prekršaja Materazzija na Amauriju.

  • Rekao sam tada sudiji Damatiju da bi se trebao sramiti zbog dosuđenog penala, a ovaj mi je pokazao crveni karton. Iako je u pitanju bilo takmičenje koje baš i ne znači sve na svijetu, morao sam još i platiti 5.000 eura kazne. To nije u redu. Mislim, nemojte ovo shvatiti kao napad na sudijsku organizaciju, ali ako želite da stvari normalno funkcionišu, onda moraju vrijediti isti kriteriji za sve – zaključio je Materazzi.